Despre mine

Sunt un psihoterapeut jungian dedicat, pentru că asta simt să fac și nu mă văd făcând altceva. Mă consider o norocoasă că viața și munca pe care am depus-o până acum mi-au permis ca azi să profesez ceea ce îmi doresc, cu pasiune și pozitivism.
Când ni se cere și vrem să fim creativi, originali și ludici dar nu mai știm cum pentru că am pierdut contactul cu năzdrăvanul copil interior, când simțim nevoia să fim cât mai prezenți în acțiunile și gândurile noastre însă totul se desfășoară vertiginos, când avem nevoie de iubire dar ne este rușine să o cerem ori frică s-o oferim, într-un astfel de  timp, cel mai mult, avem nevoie de noi. De restabilirea legăturii cu noi înșine.

Sunt psiholog și psihoterapeut jungian acreditat de Colegiului Psihologilor din România.

Făcând cunoștință cu opera lui Jung am înțeles că omul, terapeutul, doctorul Jung a încercat toată viața să cuprindă oamenii și trăirile lor fără să-i înghesuie în șabloane, fără să-i abordeze ca un colecționar de cazuri ori vreun amator de teorii nesuferite, pompoase și nesustenabile în practică.

A lăsat moștenire repere, căi și metode inovatoare și complexe despre cum să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și pe ceilalți, despre cum putem trăi, iubi, decide conștienți fiind de gândurile, emoțiile și firile noastre.

Ce înseamnă să fim conștienți? Să ne putem răspunde sinceri și împăcați la întrebările cele mai simple dar cu cele mai complicate răspunsuri, ca: “De ce?”, “De când?”, “De ce eu?!”, “Cine sunt?”…

Așa s-a conturat pentru mine modelul psihoterapeutului, prin prisma respectului pentru omul și terapeutul Jung și a rezonanței cu metoda lui psihanalitică.

Cred în capacitatea noastră de a ne reface, în regenerarea noastră biopsihoemoțională. Ne putem vindeca, ne putem transforma, avem o putere fantastică de reînnoire și reîntregire. Totul este să ne dorim și să facem primul pas, să ne deschidem inima.

Nu ne putem schimba trecutul, la fel cum nu putem da timpul înapoi cu o zi-două să-i spunem cuiva replica pe care n-am avut-o. Nu o să ajute cu nimic să ne dorim să schimbăm ceea ce deja s-a întâmplat, însă putem face altceva: putem transforma trecutul, reevaluându-l. Aceasta este puterea noastră asupra propriului destin.

Conștientizarea și înțelegerea a ceea ce ni se întâmplă ori s-a întâmplat, și de ce, reprezintă forța noastră de a prelua controlul asupra propriei vieți.

Tu ai puterea să transformi! Da, suntem alchimiștii propriei vieți.